MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hakaret
HÜKÜM: Ceza verilmesine yer olmadığı, güvenlik tedbiri
KARAR
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Hakaret suçundan dolayı mağdurların sanık hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerinin ve sanık müdafii tarafından vazgeçmenin kabul edildiğinin anlaşılması karşısında, yargılama şartı olan şikayet hususunun öncelikle dikkate alınarak TCK'nın 73/4. maddesi uyarınca işlem yapılması yerine sanık hakkında aleyhe olacak şekilde ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesi,
Bozmayı gerektirdiğinden, sanık ... müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmekle, tebliğnameye uygun olarak HÜKMÜN BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, 5320 sayılı Kanun'un 8/1. madde ve fıkrası aracılığıyla 1412 sayılı CMUK'nın 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak TCK'nın 73/4, 223/8. maddeleri uyarınca sanık hakkında hakaret suçundan açılan KAMU DAVASININ DÜŞMESİNE, 11/01/2021 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy