(743 S. K. m. 641)
Dava ve Karar: Davacı B.E. tarafından, davalılar aleyhine 19.8.1971 gününde verilen dilekçe ile sonradan kadastro komisyonunca Hazine adına tahdit edilen 96 ada 107, 108, 120 ve 121 parsel sayılı taşınmazların, zilyetlik ve olağanüstü kazandırıcı zamanaşımına dayanarak tescili istenmesi üzerine bozma ilâmına uyularak yapılan muhakeme sonunda: davanın reddine dair verilen 6.9.1985 günlü hükmün Yargıtay'ca (... ) incelenmesi davacılar B.E. mirasçıları (...) tarafından istenilmekle, (...) gereği düşünüldü:
Uyulan bozma ilamına uygun biçimde yapılan inceleme ve soruşturma sonunda: dava konusu olan 96 ada 107, 108, 120 ve 121 parsel sayılı taşınmazların; tarım arazisi değil, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerden oldukları, tarım arazisi olarak işlenmesi halinde erozyona maruz kalacakları dosya kapsamı, mahallen yapılan keşif ve uygulama, bilirkişi ve tanık sözleri, uzman bilirkişilerin raporu ile saptandığına, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler özel mülkiyet konusu olmayacaklarına ve tescilleri istenemeyeceğine göre, davanın reddi doğrudur.
Sonuç: Bu itibarla, davacılar ve müdahil vekillerinin yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddiyle Usul ve Yasa'ya uyulan bozma ilâmı gereklerine uygun olan hükmün ONANMASINA, oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy