MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Davacı ... vd. vekili Avukat ... tarafından, davalı ... vd. aleyhine 18/12/2002 gününde verilen dilekçe ile desteğin kasten öldürülmesi nedeniyle maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın kabulüne dair verilen 22/12/2011 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davalı ... (...'a vasi olarak) vekili ve ... vekili tarafından istenilmekle dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
Dava, haksız eylem nedeniyle uğranılan maddi ve manevi zararın giderilmesi istemine ilşkindir. Mahkemece, istemin kabulüne karar verilmiş; karar, davalı ... ile ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içindeki belgelerden, davalı ...'ın ... 2.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2007/782 Esas ve 2010/1116 Karar sayılı dava dosyasında kısıtlanmasına karar verildiği ve diğer davalı babasının velayeti altına alındığı, fakat dava dosyası içerisinde temyiz talebinde bulunan davalı ... vekiline vasi tarafından verilmiş usulüne uygun vekaletnamenin dava dosyası içerisinde bulunmadığı anlaşılmaktadır.
Ayrıca davalı ...'ın ... 2.Çocuk Mahkemesi'nin 2003/1495 Esas sayılı dava dosyasında kasten öldürme suçu sabit görülerek cezalandırılmasına karar verildiği ve ceza dosyasının dosya içerisinde olmadığı anlaşılmaktadır.
Davalı ...'ın vasisi ... tarafından Avukat ...'a verilmiş usulüne uygun vekaletnamenin tamamlanarak ve ... 2.Çocuk Mahkemesi'nin 2003/1495 Esas ve 2004/64 Karar sayılı dava dosyasının dosya arasına alınarak tekrar gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemeye geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Dosyanın gösterilen şekilde işlem yapılmak üzere mahkemesine geri çevrilmesine 25/03/2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.