....
Davacı ... vekili Avukat ... tarafından, davalılar ... ve diğerleri aleyhine 05/04/2013 gününde verilen dilekçe ile manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın kısmen kabulüne dair verilen 31/03/2014 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmekle dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
Dava dosyası temyiz incelemesi için Dairemize elektronik olarak gönderilmiştir. Dosya incelemesinde, davalılar vekili olarak gerekçeli kararın tebliğ edildiği Av. ...’e sadece davalılardan ... tarafından verilen vekâletname bulunmaktadır. Bu nedenle varsa diğer davalıların vekâletnameleri istenmeli; vekaletname ibraz edilmezse gerekçeli karar davalı asillere tebliğ edilip temyiz süresi beklendikten sonra tebligat parçaları okunaklı bir biçimde taranıp dosyasına eklenerek yeniden gönderilmek üzere dosyanın mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Dosyanın yukarıda gösterilen şekilde işlem yapılmak üzere mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE 07/12/2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.