....
Davacılar ... ve diğerleri vekili Avukat ... tarafından, davalılar ... ve diğerleri aleyhine 03/07/2003 gününde verilen dilekçe ile maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın kısmen kabulüne dair verilen 08/07/2014 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davacılar vekili tarafından istenilmekle dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun11. maddesi ile 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 41. maddesi uyarınca; vekil ile takip edilen işlerde tebligat avukata yapılır. Dosya kapsamından; davalılıardan..... ile ..., ... ve ...'ın kendilerini vekil ile temsil ettirdikleri ancak gerekçeli karar ile davacıların temyiz dilekçesinin, adı geçen davalıların vekilleri yerine kendilerine tebliğ edildiği anlaşılmaktadır. Gerekçeli karar ile ile davacıların temyiz dilekçesinin davalıların vekillerine tebliğinin sağlanması ve temyiz süresi beklendikten sonra gerekli işlemler yapılarak gönderilmesi için dosyanın geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Dosyanın yukarıda belirtilen şekilde işlem yapılmak üzere GERİ ÇEVRİLMESİNE 24/12/2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy