MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Davacı ... vekili Avukat ...tarafından, davalı ... aleyhine 14/01/2016 gününde verilen dilekçe ile basın yoluyla kişilik haklarına saldırıdan kaynaklanan manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın reddine dair verilen 15/06/2016 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davacı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
Dosya kapsamından; davacı adına Avukat ... tarafından sunulan 25/04/2018 tarihli dilekçe ile dosyadan feragat edildiğinin ve davanın sonlandırılmasının talep edildiği, Avukat ...’in davacı ... adına vekaleten Avukat ... tarafından verilen vekaletname ile vekil tayin edildiği, bu vekaletnamede davadan feragat yetkisi bulunduğu; ancak Avukat...’in davacı ... vekili olduğunu gösterir ve tevkil yetkisi içerir vekaletnamenin dosya arasında bulunmadığı anlaşılmaktadır. Şu durumda; davacı ... tarafından Avukat...l'e verilen vekaletnamenin tüm dayanakları ile birlikte dosya arasına alındıktan sonra yeniden Yargıtay'a gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan şekilde işlem yapılıp eksiklikler tamamlandıktan sonra yeniden Yargıtay'a gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE 21/06/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy