MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Davacılar ... ve diğerleri vekili Avukat ... tarafından, davalı ... aleyhine 19/11/1999 gününde verilen dilekçe ile maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın kısmen kabulüne dair verilen 22/03/2015 günlü kararın Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
... Asliye Hukuk Mahkemesinin 22/04/2015 tarihli, 2015/47 esas, 2015/140 sayılı kararında; karar başlığında davacıların isimleri eksik yazılmış ise de davacılardan ... kendi adına asaleten ve çocukları ...,...,... ve... adına velayeten, yine ... da kendi adına asaleten dava açtığından anılan davacıların isimlerinin karar başlığında gösterilmesi gerekmektedir. Ancak bu husus mahallinde düzeltilebilir bir maddi hata teşkil etmekte olup bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasaya uygun gerektirici nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMANA ve aşağıda yazılı onama harcının davalıya yükletilmesine, peşin alınan harcın bundan mahsubuna 04/02/2020 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy