MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
SAYISI: 2024/1395 E., 2024/1402 K.
2797 sayılı Yargıtay Kanunu’nun 40 ıncı ve Yargıtay İç Yönetmeliği’nin 18 inci maddeleri uyarınca yapılan ön incelemede,
1. Davalı vekili tarafından alınan ekspertiz raporunun dava dosyası içerisinde ve UYAP ile oluşturulan elektronik ortamda bulunmadığı,
2. Sigortalı meskenin bulunduğu binanın orta hasarlı olduğu halde 7269 sayılı Kanun'un geçici 27 nci Maddesi Uygulama Genelgesi kapsamında ne şekilde işlem yapıldığı hususunun araştırılmadığı belirlenmiştir.
Bu itibarla sözü geçen eksiklikler giderildikten sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere dosyanın Daireye gönderilmesi gerekir.
KARAR
Açıklanan sebeplerle;
Belirtilen işlemlerin yerine getirilmesi için dosyanın mahkemeye GERİ ÇEVRİLMESİNE,06.03.2025 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.