(765 S. K. m. 456, 571) (1412 S. K. m. 343)
Dava: Müessir fiil ve mütecaviz sarhoşluk suçlarından sanıklar Z. Balık ve C. Simen'in mahkumiyetlerine dair Muratlı Asliye Ceza Mahkemesinden verilip kesinleşen 26.05.1976 günlü karar aleyhine Adalet Bakanlığından verilen 26.10.1976 günlü karar aleyhine Adalet Bakanlığından verilen 26.10.1976 gün ve 44702 sayılı yazılı emre binaen bu işe ait dava evrakı Cumhuriyet Başsavcılığından 02.11.1976 gün ve 774 sayılı ihbarname ile daireye gönderilmekle okundu:
Karar: Gerekçe gösterilmeden sanıklara hükmolunun cezaların tecili mahal olmadığına karar ittihazında isabet görülmemiş olduğundan CMUK. nun 343. maddesi uyarınca mezkur kararın bozulması lüzumu ihbar olunmuştur.
Gerekçe görüşüldü:
Sonuç: CMUK. nun 343. maddesine göre kesinleşen bir hükmün sanık lehine bozulabilmesi için cezanın tamamen kaldırılmasını veya hafifletilmesini gerektiren bir sebebin mevcut bulunması icabeylemesine ve sözü geçen maddesinin 5. fıkrasının bentlerinde yazılı şartlar dışındaki bir hususun yazılı emir konusu olamayacağına binaen yazılı emre dayanan tebliğnamedeki bozma isteği yerinde görülmediğinden REDDİNE ve dosyanın mahalline gönderilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığına tevdiine 05.11.1976 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy