(765 S. K. m. 456, 457, 478) (647 S. K. m. 4)
Dava: Aile bireylerine kötü davranma suçundan sanık Ahmet ... hakkında TCY.nın 478/1,647 sayılı Yasanın 4. maddeleri uyarınca 50.000 lira ağır para cezasıyla hükümlülüğüne ilişkin Kahramanmaraş Asliye 1. Ceza Mahkemesinden verilen 1995/421 Esas, 1996/196 Karar sayılı ve 23.5.1996 tarihli hükmün temyiz yoluyla incelenmesi sanık Ahmet ... müdafii tarafından istenilmiş ve temyiz edilmiş olduğundan;
Yargıtay C. Başsavcılığının 1.5.1997 tarihli isteyen tebliğnamesiyle 12.5.1997 tarihinde daireye gönderilen dava dosyası, başvurunun nitelik ve kapsamına göre görüşüldü.
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Karar: Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak; sanığın, aralarında geçimsizlik bulunan eşi yakınanı dövüp, 3 gün alışılmış uğraşından kalır biçimde yaralamaktan ibaret eyleminde T.C.Yasasının 478. maddesinde yazılı suç öğelerinin bulunmadığının ve eyleminin aynı Yasanın 456/4, 457/1. madde ve fıkralarına uyduğunun gözetilmemesi,
Sonuç: Yasaya aykırı ve sanık Ahmet ... müdafiinin temyiz nedenleri ile tebliğnamedeki düşünce yerinde görüldüğünden hükmün BOZULMASINA, yargılamanın öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, yeniden hüküm kurulurken CYY.nın 326/son madde ve fıkra hükmünün gözetilmesine, 27.05.1997 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy