(765 S. K. m. 456, 457, 478) (647 S K. m. 4, 6)
Dava: Yaralama ve aile bireylerine kötü davranma suçlarından sanık Nurettin Özdemir hakkında TCY.nın 456/4, 457/1, 478/1, 3, 647 sayılı yasanın 4, 6. maddeleri uyarınca 2 ay 20 gün hapis ve 35.000 lira ağır para cezasıyla hükümlülüğüne ve cezasının ertelenmesine ilişkin Mersin Asliye 5. Ceza Mahkemesinden verilen 1996/638 Esas, 1996/1166 Karar sayılı ve 14.11.1996 tarihli hükmün temyiz yoluyla incelenmesi sanık Nurettin Özdemir tarafından istenilmiş ve temyiz edilmiş olduğundan; Yargıtay C. Başsavcılığının 26.9.1997 tarihli onama isteyen tebliğnamesiyle 8.10.1997 tarihinde daireye gönderilen dava dosyası, başvurunun nitelik ve kapsamına göre görüşüldü.
Karar: Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak; sanığın suç tarihi olan 17.7.1996 tarihinde eşi yakınıcıyı döverek yaraladığının ve merdivenlerden itip çocuklarla birlikte evden dışarı attığının oluşa uygun biçimde kabulü karşısında, süreklilik gösterdiği hususunda kanıt bulunmayan bu eylemin yalnız eşini yaralama suçunu oluşturduğu düşünülmeden, iki ayrı suç kabul edilerek T.C. Yasasının 478/2. madde ve fıkrasıyla da hüküm kurulması,
Sonuç: Yasaya aykırı ve sanık Nurettin Özdemir'in temyiz nedenleri yerinde görüldüğünden tebliğnamedeki onama düşüncesinin reddiyle hükmün BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 22.10.1997 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy