(765 S. K. m. 456)
Dava: Yaralama suçundan sanık A. hakkında TCY.nın 456/2. maddesi uyarınca 2 yıl hapis cezasıyla hükümlülüğüne ilişkin Digor Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 1997/34 Esas, 1998/39 Karar sayılı ve 28.5.1998 tarihli hükmün temyiz yoluyla incelenmesi sanık A. ve O yer C. Savcıları tarafından istenilmiş ve temyiz edilmiş olduğundan; Yargıtay C. Başsavcılığının 14.4.1999 tarihli bozma isteyen tebliğnamesiyle 22.4.1999 tarihinde daireye gönderilen dava dosyası, başvurunun nitelik ve kapsamına göre görüşüldü.
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Karar: Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak; mağdur hakkında düzenlenen 3.4.1997 günlü Erzurum Numune Hastanesi raporunda sağ temporalde 3x6 çapında opere kemik defekti, 9.3.1998 tarihli Adli Tıp Kurumu raporunda sağ temporal paryetalde ve sol paryetalde çökme kırığı saptandığı belirtilmesine göre, çökme kırığının genişliğine göre organ kaybı niteliğin de olup olmadığına ilişkin görüş alınması, bu nitelikte olduğuna ilişkin görüş bildirilmesi durumunda, sanığın eyleminin T.C.Y.nın 456/3. madde ve fıkrasına uyacağı, kanıtlarla eylemleri değerlendirip nitelemenin ağır ceza mahkemesine gireceği gözetilmeden, hüküm kurulması,
Sonuç: Yasaya aykırı ve sanık A. ve O yer C. Savcılarının temyiz nedenleri ile tebliğnamedeki düşünce yerinde görüldüğünden hükmün BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 12.05.1999 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy