(1412 S. K. m. 365) (5271 S. K. m. 237)
Dava: Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Karar: Temyiz edenin temyiz hak ve yetkisinin bulunmaması, nedeniyle Yerel Mahkemenin temyiz isteğinin reddine ilişkin kararına karşı yapılan itiraz yerinde görüldüğünden RET KARARININ KALDIRILMASI suretiyle işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede :
Y.C.G.Kurulunun 20.3.1995 tarih 6-50/79 sayılı kararı karşısında, gümrük vergisinden muaf olarak yurda ithal edilen otomobilin yasak süre içinde gümrük idaresine bilgi de verilmeden üçüncü kişiye satılmasını kolaylaştırmak için sahte plaka kullanılması eyleminden zarar görmesi karşısında yakınan idarenin davaya katılma isteğinin kabulü yerine yetersiz gerekçeyle reddine karar verilmesi,
Sonuç: Yasaya aykırı ve yakınan idare vekilinin temyiz nedenleri yerinde görüldüğünden tebliğnamedeki onama düşüncesinin reddiyle, başkaca yönler incelenmeksizin, HÜKMÜN BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 29.6.2004 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy