(5237 S. K. m. 106)
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak; sanığın, mağazada güvenlik görevlisi olarak çalışan mağdurun boğazına döner bıçağını dayayıp silahını almak biçimindeki eyleminin silahla tehdit suçunu oluşturduğu gözetilmeden yasal ve yerinde olmayan gerekçeyle eylem yanlış nitelendirilmek suretiyle kamu davasının ortadan kaldırılmasına karar verilmesi,
Sonuç: Yasaya aykırı ve o yer C. Savcısının temyiz nedenleri yerinde görüldüğünden tebliğnamedeki onama düşüncesinin reddiyle hükmün BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 27.02.2006 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy