(5271 S. K. m. 302)
Dava: Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç gününe göre dosya görüşüldü:
Karar: Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak; vergi dairesinde tahsildar olarak çalışan sanığın, bir kısım vergi mükelleflerinin defterlerini tutmaktan ibaret eyleminde kişilere veya kendisine haksız kazanç sağlayıp sağlamadığı, hususu tartışılıp değerlendirilmeden yalnızca, kamu ve kişi zararının oluşmadığından söz edilerek yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması,
Sonuç: Yasaya aykırı ve katılan Maliye Bakanlığı İzmir Gelirler Bölge Müdürlüğü vekilinin temyiz nedenleri yerinde görüldüğünden tebliğnamedeki onama düşüncesinin reddiyle HÜKMÜN BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 06.05.2009 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy