Tebliğname No : 4 - 2011/395759
MAHKEMESİ : Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 25/10/2011
NUMARASI : 2010/1055 Esas, 2011/1012 Karar
SUÇ : Görevi yaptırmamak için direnme, hakaret
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Görevi yaptırmamak için direnme suçunu birden fazla kamu görevlisine karşı işlediği, adli sicil kaydına göre mükerrir olduğu anlaşılan sanık hakkında TCK'nın 43/2, 58/6-7. maddelerinin uygulanmaması karşı temyiz olmadığından bozma sebebi sayılmamış, yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sair temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Hakaret suçundan TCK'nın 43. maddesiyle arttırım yapılırken hesap hatası sonucu 1 yıl 14 ay 7 gün hapis cezası yerine 2 yıl 2 ay 7 gün şeklinde fazla ceza tayini,
Kanuna aykırı, sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi de gözetilerek CMUK'nın 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak bu cihetin yeniden duruşma yapılmaksızın CMUK'nın 322. maddesine göre düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, 4 no'lu hüküm fıkrasında yer alan sonuç cezanın 1 yıl 14 ay 7 gün hapis cezası olarak değiştirilmesi suretiyle eleştirilen hususlar dışında sair yönleri usul ve kanuna uygun olan hakaret suçundan kurulan hükmün DÜZELTİLEREK, görevi yaptırmamak için direnme suçundan kurulan hükmün ise doğrudan ONANMASINA, 14/01/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy