Tebliğname No : 5 - 2013/108953
MAHKEMESİ : Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 15/04/2010
NUMARASI : 2008/778 Esas, 2010/206 Karar
SUÇ : Görevi yaptırmamak için direnme, hakaret
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelendi;
Hükmün verildiği 15/04/2010 tarihli duruşmaya cezaevinden getirilen kişinin yargılanan sanık olmadığı, isim benzerliğinden duruşmaya çıkan diğer kişinin yüzüne karşı verilen kararın karışıklığın farkedilmesi üzerine sanığa 15/07/2010 tarihinde tebliğ edildiği ve 19/07/2010 günü yasal süre içinde temyiz edildiği anlaşılmakla tebliğnamedeki red düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Hakaret suçundan hüküm kurulurken temel cezanın doğrudan TCK'nın 125/3-a maddesi uyarınca belirlenmesi gerektiğinin gözetilmemesi sonuca etkili görülmemiş, mükerrir olan ve direnme fiilini birden fazla kamu görevlisine karşı işlediği anlaşılan sanık hakkında TCK'nın 43/2, 58/6-7. maddelerinin uygulanmaması ise karşı temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Delillerle iddia ve savunma duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş sübutu kabul olunan fiillerin unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatı yapılmış bulunduğundan yerinde görülmeyen sanığın temyiz itirazlarının reddiyle eleştirilen hususlar dışında usul ve kanuna uygun olan hükümlerin ONANMASINA, 02/04/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy