(2942 S. K. m. 21)
Dava: Taraflar arasındaki kamulaştırma bedelinin artırılması davasının kısmen kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün ONANMASI hakkında daireden çıkan kararı kapsayan 10.07.2001 gün ve 13506-15665 sayılı ilama karşı davalı idare vekili yönünden verilen dilekçe ile karar düzeltmesi istenilmiş olmakla dosyadaki belgeler okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Dava, kamulaştırma bedelinin artırılması istemine ilişkindir.
Davanın kabulüne dair mahkemece verilen karar, Dairemizce onanmıştır.
Davalı vekili, dava konusu taşınmazların kamulaştırılmasından vazgeçildiğinden bahisle, hükmün Bozulması için karar düzeltme talebinde bulunmuştur. Karar düzeltme dilekçesine ekli Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 06.07.2001 gün ve 200l/l sayılı kararının incelenmesinde; dava konusu parsellerin kamulaştırılmasından vazgeçildiği anlaşılmaktadır.
Sonuç: 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 21. maddesine göre; kamulaştırmayı yapan idare, kamulaştırmanın her safhasında kamulaştırmadan tek taraflı olarak kısmen veya tamamen vazgeçebileceğinden, davalı idare vekilinin karar düzeltme isteminin kabulüne, Dairemizin 10.07.2001 gün ve 13506-15665 sayılı Onama kararının kaldırılmasına, vazgeçme nedeniyle mahkemesince gerekli karar verilmek üzere hükmün HUMK. nun 428. maddesi gereğince BOZULMASINA, peşin alınan karar düzeltme ve temyiz harcının istenildiğinde davalı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne geri verilmesine 08.10.2001 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy