MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki kamulaştırmasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili davasının kabulüne dair verilen yukarıda tarih ve numaraları yazılı hükmün duruşmalı olarak Yargıtay’ca incelenmesi davalı ... vekilince verilen dilekçe ile istenilmiş olmakla, duruşma için belirlenen 25.02.2014 günü temyiz eden davalı ... vekili Av.... ile davalı ... vekilinin yüzlerine karşı; usulüne göre çağrı kağıdı gönderilmesine rağmen gelmediğinden aleyhine temyiz olunan davacı vekilinin yokluğunda duruşmaya başlanarak davalı idareler vekillerinin sözlü açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler okunup uyuşmazlık anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü.
- K A R A R -
1) Dosyada mevcut Jandarma Genel Kamutanlığı Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen 03.09.2012 tarihli yazı ile, İçişleri Bakanlığı hakkında açılan davayı takip etmek üzere temsilci atandığı anlaşılmış olup, mahkemenin gerekçeli kararının davayı takip eden İçişleri Bakanlığı temsilcisine tebliğ edilmediği anlaşılmıştır.
Bu durumda gerekçeli karar ve davalı ... Bakanlığının temyiz dilekçesinin davalı ... temsilcisine usulüne uygun şekilde tebliği sağlanıp, temyiz ve temyize cevap süresi de beklenilerek,
2) Değerlendirme tarihi olan 2009 yılında, dava konusu taşınmaz ile hükme esas alınan bilirkişi raporunda emsal kabul edilen taşınmazların, Arsa Metrekare Rayiç Bedeli Takdir Komisyonu tarafından resen belirlenen emlak vergisine esas olan m2 değerlerinin, ilgili Belediye Başkanlığı Emlak Vergi Dairesinden araştırılarak,
3) Hükme esas alınan bilirkişi kurulu raporunda kıyasi emsal olarak incelenen ... ada 14 parsel sayılı taşınmazın raporda belirtilen satış tarihinde, fiili imar uygulaması sonucu oluşan imar parselleri mi, yoksa imar planına dahil olmakla birlikte olduğu gibi bırakılan kadastro parseli mi olduğunun ilgili Belediye İmar Müdürlüğünden sorularak,
Alınacak cevaplarla birlikte gönderilmek üzere dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 25.02.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy