MAHKEMESİ : Gölcük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 12/03/2014
NUMARASI : 2012/470-2014/178
Taraflar arasındaki kamulaştırasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili ve ecrimisil davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın G.. B.. yönünden husumetten reddine, K.. B.. yönünden kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi, davalılardan K.. B.. vekilince verilen dilekçe ile istenilmiş olmakla, dosyadaki belgeler okunup uyuşmazlık anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
- K A R A R -
Dava, kamulaştırasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili ve ecrimisil istemine ilişkindir.
Mahkemece davacı H.. G.. tarafından açılan davanın aktif husumet yokluğundan reddine, diğer davacılar tarafından davalı G.. B..na açılan davanın pasif husumet yokluğundan reddine, davalı K.. B.. aleyhine açılan kamulaştırmaz el atma nedeniyle tazminat davası yönünden konusuz kalan davada karar verilmesine yer olmadığına, ecrimisil talebinin ise kabulüne karar verilmiş; hüküm davalı K.. B.. vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyada bulunan kanıt ve belgelere göre kamulaştırmasız el atma davasında konusuz kalan davada hüküm kurulmasına yer olmadığına ve ecrimisil bedelinin tahsiline karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Davalı K.. B..nın temyiz itirazları yerinde olmadığından usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı kalan onama harcının alınmasına, peşin alınan temyize başvurma harcının Hazineye irad kaydedilmesine, 05.11.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy