MAHKEMESİ : Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 07/04/2014
NUMARASI : 2013/714-2014/238
Taraflar arasındaki 4650 sayılı Yasa ile değişik 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 10.maddesine dayanan bedel tespiti davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi, davacı idare vekilince verilen dilekçe ile istenilmiş olmakla, dosyadaki belgeler okunup uyuşmazlık anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
- K A R A R -
Dava, 4650 sayılı Yasa ile değişik 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 10.maddesine dayanan bedel tespiti istemine ilişkindir.
Mahkemece, davanın kabulüne karar verilmiş; hüküm, davacı idare vekilince temyiz edilmiştir.
Taşınmaz üzerinde bulunan muhtesata, taşınmazın kapama fındık gelirine göre tespit edilen bedelinden zemine ekilebilecek ürün gelirine göre bulunan karşılığının indirilmesi sonucu tespit edilen bedelin davalıya ödenmesine karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Davacı idare vekilinin temyiz itirazları yerinde olmadığından usul ve yasaya uygun hükmün ONANMASINA, peşin alınan temyiz ve temyize başvurma harçlarının Hazineye irad kaydedilmesine, 27.11.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy