MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki kamulaştırmasız el atılan taşınmaza yönelik müdahalenin meni, eski hale getirme ve zararın tazmini davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın kısmen kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi, davacılar ile davalı ... Genel Müdürlüğü vekillerince verilen dilekçeler ile istenilmiş olmakla, dosyadaki belgeler okunup uyuşmazlık anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü.
- K A R A R -
Dava, kamulaştırmasız el atılan taşınmaza yönelik müdahalenin meni, eski hale getirme ve zararın tazmini istemine ilişkindir.
Mahkemece davanın kısmen kabulüne, müdahalenin men'i ve eski hale getirme ile zararın tazmini kabulüne karar verilmiş; hüküm, davacılar ile davalı ... Genel Müdürlüğü vekillerince temyiz edilmiştir.
Taşınmazın yol geçirilmek suretiyle el atılan bölümünün eski hale getirilmesine karar verilmesi ile yetinilmesi gerekirken, eski hale getirilmediği takdirde bedelinin kararın infazı sırasında belirleneceği gözetilmeksizin infazda tereddüt yaratacak şekilde eski hale getirme bedelinin tahsiline dair hüküm kurulması,
Doğru değilse de; bu yanılgının giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden,
Gerekçeli kararın hüküm fıkrasının 1 nolu bendinin (Karayolları 15.Bölge Müdürlüğünce taşınmazlar eski hale getirilmediği takdirde inşaat bilirkişisi ...'un 24/11/2015 tarihli asıl raporu ile 03/03/2016 tarihli ek raporunda belirttiği toplam 11.400,00 TL miktardan her bir parsel için asıl raporunda belirttiği miktarlar ve davacıların dava konusu ... İli, ... İlçesi, ... Mah., 92 Ada 8 Parseldeki hisseleri ile 92 Ada 7 Parseldeki hisseleri gözetilerek toplamda hisselerine isabet edecek 9.720,65 TL'nin davalı ...'nden alınarak davacı tarafa VERİLMESİNE,) ibaresinin çıkartılmasına,
Hükmün böylece DÜZELTİLEREK ONANMASINA, davacıdan peşin alınan temyiz harcının istenildiğinde iadesine ve temyize başvurma harcının Hazineye irad kaydedilmesine, 16/04/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.