(765 S. K. m. 202, 341)
Dava: Zimmet ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından sanık Fetullah Tuncer'in yapılan yargılanması sonunda; sanık hakkında açılan zimmet suçunun unsurları oluşmadığından ve resmi evrakta sahtecilik eylemi dolandırıcılık niteliğinde görüldüğünden mahkumiyetine dair Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 18.6.2002 gün ve 2001/327 Esas, 2002/209 Karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık vekili tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığından tebliğname ile daireye gönderilmekle incelenerek gereği düşünüldü:
Karar: Sanığın adı iddianame ve gerekçeli karar başlığında Feytullah olarak yazılmışsa da, nüfus kayıt örneğine göre mahallince Fetullah olarak düzeltilmesi mümkün olup, suça konu ve ağır para cezasına esas alınan miktarın 279.630.000 lira yerine, 270.000.000 lira olarak kabulü ile eksik ağır para cezası tayini karşı temyiz olmadığından bozma nedeni sayılmamıştır.
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, hükmün dayandığı gerekçe ve takdire göre yerinde görülmeyen sanık vekilinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün tebliğname gibi ONANMASINA, 17.02.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy