(765 S. K. m. 2, 40, 525/A, 525/B, Ek m. 2, Ek m. 6) (1412 S. K. m. 402) (647 S. K. m. 5)
Dava: Bilişim suçundan sanık Serhat Yarış ve Faik Bingöl haklarında yapılan duruşma sonunda: Mahkumiyetlerine dair Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 2.7.2001 tarihli hükmün temyizen tetkiki sanık Faik savunmanı tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C.Başsavcılığından bozma isteyen 10.6.2002 tarihli tebliğname ile 10.7.2002 tarihinde daireye gönderilmekle okunarak gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Gözlem altında geçen sürenin hükmolunan para cezasından indirilmesi işlemi infazla ilgili olup, TCK'nun 2, 4421 sayılı Yasa ile değişik Ek.2 ve aynı yasayla eklenen Ek 6/1 maddelerinin yollamasıyla 647 sayılı Yasanın 5/6. maddesinin cezanın yerine getirilmesi sırasında C. Savcılığınca gözetilmesi ve gerektiğinde CMUK'nun 402. maddesi uyarınca mahkemesinden karar alınması olanaklı bulunduğundan TCK'nun 40. maddesiyle ilgili işlem bozma nedeni yapılmamıştır.
Sonuç: Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimin takdirine göre sanık Faik Bingöl savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 24.04.2003 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy