MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Yağma
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık ... hakkındaki 12.09.2005 tarihli hükmün temyiz edilmeksizin kesinleştiğinin anlaşılması karşısında, yeniden kurulan hüküm yok hükmünde bulunduğundan, sanık ... ve savunmanının temyiz isteminin, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca 1412 sayılı CMUK.nın 317. maddesi uyarınca REDDİNE,
Yağma suçunun, 5237 sayılı TCK’nın 149/1. maddesinin (a), (c), (d) ve (h) bentlerine aykırı biçimde geceleyin, silahla, konutta ve birden fazla kişi ile birlikte işlenmesine karşın, aynı Yasanın 61. maddesi uyarınca, temel ceza belirlenirken, (a) ve (d) bendinin değerlendirilmeye esas alınmaması; olay günü saat 19.00 dan, sabah 03.00 sıralarına kadar yakınanı zorla alıkoyan sanıkların eyleminin yağma suçunun yanı sıra 5237 sayılı TCK’nın 109/2-3-a-b maddesinde düzenlenen özgürlüğü kısıtlama suçunu da oluşturduğunun gözetilmemesi, karşı temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanıklar ..., ... ve ... savunmanlarının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 30/04/2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy