MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık, Konut dokunulmazlığını bozma
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
I- O Yer Cumhuriyet Savcısının temyiz isteminin incelenmesinde:
Temyiz isteğini içeren dilekçesini 1412 sayılı CMUK.nın 310/1. maddesinde öngörülen sürede usulen mahkemeye verdiği hakim havalesi ile belirlenmeyen O Yer Cumhuriyet Savcısının temyiz talebinin 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi aracılığı ile 1412 sayılı CMUK.nın 317. maddesi gereğince istem gibi REDDİNE,
II- Sanıklar savunmanının temyiz taleplerinin incelenmesine gelince;
Sanıklar hakkında hırsızlık suçunda uygulama maddesinin TCK’nın 142/1-b maddesi yerine, aynı Yasanın 116/4.maddesinin yazılması, yerinde düzeltilebilir yazım hatası kabul edilmiş ve takdiri indirim maddesinin gösterilmemesi ise, yerinde eklenmesi olanaklı maddi hata kabul edildiğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimin takdirine göre; sanıklar ..., ..., ... ve ... savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve yasaya uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 24.02.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.