Tebliğname No: 6 - 2009/80749
MAHKEMESİ : Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ: 18/12/2008
NUMARASI: 2008/47 (E) ve 2008/566 (K)
SUÇ: Hırsızlık
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimin takdirine göre; suçun sanıklar tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından, diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Hükümlü A.. G.. hakkındaki kesinleşen ilk kararda paraya çevrilmeden 10 ay hapis cezasına hükmedildiği, uyarlama yapılırken de 765 sayılı Yasa lehe kabul edildiği halde hapis cezasını paraya çevirerek yazılı şekilde uygulama yapılması,
Bozmayı gerektirmiş, hükümlü A.. G..'in temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle istem gibi BOZULMASINA, infaz aşamasında verilen uyarlama kararlarının kazanılmış hak oluşturmayacağının gözetilmesine, 17.06.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.