MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Yağma
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Ayrıntıları, Yargıtay CGK'nın 26/03/2013 günlü, 2012/6-1232 Esas ve 2013/106 Karar sayılı kararında da açıklandığı üzere, mağdurlara ait suça konu cep telefonlarının, sanığın göstermesi sonucu, cep telefonu alım satım işiyle uğraşan Vedat Özkan’dan geri alınarak yakınanlara iade edildiği, ancak adı geçen kişinin, telefonları sanıktan satın alırken ödediği paranın kendisine iade edilmediği ve zararının giderilmediği gözetilmeden, koşulları oluşmadığı halde, TCK’nun 168/3. maddesinin uygulanması suretiyle, sanık hakkında eksik ceza tayini, karşı temyiz bulunmadığından, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, kararın dayandığı gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanık ... savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiriler dışında, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 17/12/2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy