MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık, suç eşyasının kabul edilmesi
HÜKÜM : Sanık hakkında basit hırsızlık suçundan beraat, suç eşyasını kabul etme eyleminden dolayı ise 5237 sayılı TCK 165/1, 62, 231/5. maddeleri gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık hakkında suç eşyasını kabul etme suçundan 5271 sayılı CMK'nın 231/5.maddesi uyarınca verilen ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ ilişkin kararlara karşı, aynı Yasanın 231/12. maddesi uyarınca itiraz yolu açık olup, temyiz olanağı bulunmadığı, sanık savunmanının bu karara karşı yapmış olduğu temyiz isteğinin, ... 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nce 16.12.2008 tarih ve 2008/759 değişik iş sayılı karar ile itirazın reddedildiği anlaşıldığından dosyanın incelenmeksizin mahalline gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına İADESİNE, 28/04/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy