Tebliğname No : 6 - 2011/65727
MAHKEMESİ : Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 07/09/2010
NUMARASI : 2009/309 (E) ve 2010/225 (K)
SUÇ : Yağma
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Yağma suçunun gece vakti, silahla işlendiğinin anlaşılması karşısında; 5237 sayılı Yasanın 61. maddesi uyarınca temel ceza belirlenirken, bu hususların dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılması gerektiğinin düşünülmemesi, 16.10.2009 tarihli “Olay Tutanağı”nda sanığın mağdura ait Nokia .... marka cep telefonunun yerini gösterdiği, 17.10.2009 tarihli “Tutanak”ta da yine mağdura ait Nokia .. marka cep telefonunun da polis tarafından bir aracın altında bulunduğunun belirtildiği, yağmalanan 157.- TL paranın ise sanık tarafından iade edildiğine ilişkin dosyada herhangi bir belge bulunmadığı halde; mağdura kısmi iadeye rızası olup olmadığı sorulmadan "sanığın suça konu parayı kovuşturma başlamadan önce ödemiş olduğu" gerekçesi ile 5237 sayılı TCK'nın 168/1-3.maddesi gereğince indirim yapılması karşı temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanık M.. Y.. ve savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve yasaya uygun ve takdire dayalı bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 27.04.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy