MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi (Kapatılan... Asliye Ceza Mahkemesi)
SUÇ : Hırsızlık, Konut dokunulmazlığını ihlal etmek
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık ...'ın, fikir ve eylem birliği içerisinde, yaşı nedeniyle evrakı ayrılan ...ile firari sanıklar... ve ....’un, olay günü, gece vakti, yakınana ait eve açık olan salon pencere camından girerek, salondaki dizüstü bilgisayar ve kamerayı çaldığının anlaşılıp, kabul edilmesi karşısında; birden fazla kişiyle birlikte işlenen konut dokunulmazlığını bozma suçunun uzlaşmaya tabi olmaması nedeniyle tebliğnamedeki bozma isteyen düşünce benimsenmemiş, ayrıca bu suç yönünden sanık hakkında 5237 sayılı TCY'nin 119/1-c maddesinin uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi, karşı temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimin takdirine göre, sanık ... savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında, diğer yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün kısmen isteme uygun olarak ONANMASINA, 18.06.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy