MAHKEMESİ : Ağır Ceza Mahkemesi (CMK 250. Madde İle Görevli)
SUÇ: Suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak, Yağma, Resmi belgede sahtecilik, Hırsızlık, Görevi yaptırmamak için direnmek, 6136 sayılı Yasaya aykırılık
HÜKÜM: Beraat, Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
İncelenen dosya içeriğine göre, resmi belgede sahtecilik suçuna konu Adli Emanetin 2006/597 sırasında kayıtlı bulunan sürücü, trafik ve tescil belgeleri ile 2006/656 sırasında kayıtlı araç plakaları asıllarının denetime olanak verecek şekilde dosya içinde bulundurulmadığı; gerekçeli kararın, yokluğunda hüküm kurulan yakınanlar ..., ..., .... ve ...’a tebliğ edildiğine ilişkin belgeye dosya içerisinde rastlanmadığı ve sanık ... hakkında yakınanlar ... ve ...’a yönelik hırsızlık suçundan dolayı tebliğnamede görüş bildirilmemiş olduğunun anlaşılması karşısında; resmi belgede sahtecilik suçuna konu belge asılları ve yakınanlara önceden tebligat yapılmış ise buna ilişkin belgeler dosyaya konulduktan, karar tebliğ edilmemiş ise gerekçeli karar adları geçen yakınanlara tebliğ edilerek buna ilişkin belgeler ile sunarlarsa temyiz dilekçeleri de eklendikten ve bu konu ile sanık ... hakkında yakınanlar ... ve ...’a yönelik hırsızlık suçundan kurulan hüküm hakkında da ek tebliğname düzenlendikten sonra dosyanın incelenmek üzere Dairemize iadesinin sağlanması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına GÖNDERİLMESİNE, 07.06.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.