Tebliğname No : 6 - 2012/180927
MAHKEMESİ : Siirt Ağır Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 09/05/2012
NUMARASI : 2012/34 (E) ve 2012/81 (K)
SUÇ : Yağma
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanığın, mağdura ait çantayı cebir kullanarak almasıyla yağma suçunun tamamlandığı gözetilmeden, suçun teşebbüs aşamasında kaldığından bahisle yazılı şekilde hüküm kurulması, karşı temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanık Y.. G.. savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 15.10.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy