MAHKEMESİ : Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Yağma, hırsızlık
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
I- Mağdur .. vekilinin temyiz isteminin incelenmesinde;
Mağdur ... ve velisi annesi .., gerek asıl dosyada gerekse birleştirme kararı verilen ... Ağır Ceza Mahkemesinin 2011/181 Esas sayılı dosyasında görülen 06.05.2011 tarihli oturumlarda, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını beyan ettikleri, bu bağlamda temyize hakkı bulunmadığından, vekilinin temyiz isteminin 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi yollamasıyla 1412 sayılı CMUK'nın 317. maddesi gereğince istem gibi REDDİNE,
II- Sanık ... savunmanının temyiz isteminin incelenmesinde;
Olay günü gündüz saat: 13.00 sıralarında işyerine gelen sanığın mağdurdan bir paket cips istediği ve borcuna yazmasını istediği, mağdurun bu teklifi kabul etmemesi üzerine cebinden bir bıçak çıkarıp mağdura göstererek “bu bıçağı görüyor musun, bunu sana saplarım” demek suretiyle, tehdit edip bir paket cips ve yazar kasa içerisinde bulunan 10.-TL parayı aldığı mahkemece de eylemin bu şekilde gerçekleştiği kabul edildiği halde, sanık hakkında 5237 TCK'nın 149/1-a ve d bentlerinden hüküm kurulması gerekirken aynı kanunun 149/1-c ve h bentlerinin uygulanması alt sınırdan hüküm kurulmuş olması nedeniyle sonuca etkili olmadığından ve aynı Yasanın 61. maddesi uyarınca temel ceza belirlenirken bunların değerlendirilmesi ve alt sınır aşılarak ceza uygulaması yapılması gerekirken, yetersiz ve oluşa uygun düşmeyen gerekçe ile yazılı şekilde hüküm kurulması, karşı temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanık ... savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve yasaya uygun bulunan hükmün, tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 14.10.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy