MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ: Yağma
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Dosyamızla bağlantılı olan Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde 2008/513 Esas sayılı dosyasının Dairemizin 2010/24774 Esas sayılı 27.1.2011 tarihli kararı ile onandığı, onama kararında Sanık ...'ın adli sicil kaydında yer alan Aksaray 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2002/203-269 sayılı ilamı ile 10 Ay hapis cezasına mahkum olduğu, bu ilamın infaz durumu araştırılarak infaz edilmemiş ya da suç tarihi itibariyle infazın üzerinden 3 yıl geçmemiş ise hakkında 5237 sayılı TCK'nın 58/6-7 fıkralarının uygulanması gerektiğinin düşünülmemesinin karşı temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmadığının belirtilmesine ve bu ilamın Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 2008/513 sayılı dosyası ile birlikte dosya arasına alınmasına rağmen bahse konu ilam getirtilerek TCK'nın 58. maddesi yönünden infaz durumu araştırılmamış ise de bu husus karşı temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih, 2014/140 Esas, 2015/85 Karar sayılı iptal kararının TCK'nın 53. maddesinin uygulanması yönünden infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanıklar ... ve ... savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve yasaya uygun bulunan hükmümlerin isteme aykırı olarak ONANMASINA, 08/06/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy