MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇLAR : Kasten yaralama ve tehdit (değişin suç vasfı nedeniyle), Resmi belgede sahtecilik
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; ... 02/04/2015 tarihli görevsizlik kararı ile Dairemize gönderilmekle, başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
I- Sanık hakkında kasten yaralama suçundan kurulan hükmün incelemesinde;
Hükmolunan cezanın miktar ve türüne göre; 21/07/2004 tarihinde yürürlüğe giren 5219 sayılı Kanunun 3-B maddesiyle değişik 1412 sayılı CMUK’nın 305/1.maddesi gereğince hüküm tarihine göre temyizi olanaklı olmadığından sanık ... savunmanının temyiz isteğinin 5320 sayılı Yasanın ...maddesi yollamasıyla 1412 sayılı CMUK'nın 317.maddesi gereğince tebliğnameye uygun olarak REDDİNE,
II- Sanık hakkında tehdit ve resmi belgede sahtecilik suçlarından kurulan hükümlerin incelemesine gelince;
Sanık hakkında tehdit suçundan hüküm kurulurken hapis cezasının para cezasına çevrilmesinde uygulama maddesinin gösterilmemesi maddi hata kabul edilip yerinde düzeltilmesi olanaklı görülmüştür.
Sanık hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan hüküm kurulurken 5237 sayılı TCK’nın 53. maddesindeki haklardan yoksun bırakılmasına karar verilmemiş ise de, hükümlülüğün yasal sonucu olarak infaz aşamasında dikkate alınması olanaklı görüldüğünden bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanık ... savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve yasaya uygun ve takdire dayalı bulunan hükümlerin tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 08.09.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy