Tebliğname No : 6 - 2015/173742
MAHKEMESİ : Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 01/04/2015
NUMARASI : 2014/367 (E) ve 2015/219 (K)
SUÇ : Yağma
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Her ne kadar sanık R.. A.. 01.04.2015 günlü dilekçesi ile hükmedilen cezanın onanması yönünde istekte bulunmuş ise de, sanık bu dilekçeyi gönderdiği zaman henüz 18 yaşını ikmal etmediği, bu nedenle 5271 sayılı CMK'nın 266/3. maddesi uyarınca müdafinin iradesinin geçerli olacağından, sanık savunmanının temyiz isteminin geçerli olduğu kabul edilip, her iki sanık hakkında yapılan incelemede:
Sanık R.. A.. hakkında 5237 sayılı TCK'nın 168/3. maddesinin 31/3. maddesinden önce uygulanması suretiyle aynı Kanunun 61. maddesine aykırı davranılmış ise de sonuç cezaya etkili olmayacağından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, sanıklar R.. A.. ve savunmanı ile Ş.. B.. savunmanlarının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve yasaya uygun bulunan hükmün, tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 27.10.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy