MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
KARAR TARİHİ:09.06.2009
MÜDAHALE TALEP EDEN:...
Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı paydaşlığın giderilmesi davasına dair karar bir kısım davalılar tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava, bir adet taşınmazda ortaklığın giderilmesi istemine ilişkindir. Mahkemece satış suretiyle ortaklığın giderilmesine karar verilmiş, hüküm bir kısım davalılar ve müdahale talebinde bulunan ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
1-Hüküm temyiz isteminde bulunan davalılar ... ve ...'e 16.07.2009 tarihinde tebliğ olunmuş, temyiz dilekçesi sekiz günlük yasal süre geçtikten sonra ve dosya arasında adı geçenlerin vekil olduğuna ilişkin vekaletname de bulunmayan Av.... tarafından 27.07.2009 tarihinde verilmiş olduğundan HUMK.'nun 432/4. Maddesi ve 01.06.1990 gün ve 1989/3, 1990/4 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı gereğince temyiz isteminin REDDİNE,
2-Davalılar ..., ..., ... ve Müdahale talebinde bulunan ... vekilinin temyiz itirazlarına gelince;
Dosya kapsamına, toplanan delillere, mevcut deliller mahkemece takdir edilerek karar verilmiş olmasına ve takdirde de bir isabetsizlik bulunmamasına, paydaş sayıları, pay oranları, taşınmazların yüzölçümleri ve imar mevzuatı dikkate alındığında taşınmazların aynen taksimlerinin mümkün olmadığının anlaşılmasına göre yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA ve taşınmaz malın satış bedelinden paylarına düşecek paranın %09.9 oranında hesaplanacak onama harcından peşin alınan 15.60.-TL’nın mahsubu ile bakiyesinin temyiz edenlerden alınmasına, 10.06.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy