MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Alacak
Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı alacak davasına dair karar, davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Tebligat Yasasının 12 ve 13, Tebligat Tüzüğünün 17 ve 18.maddeleri tüzel kişilere yapılacak tebligat hususunu düzenlemiş olup, anılan madde hükümlerine göre tebligatın tüzel kişinin selahiyetli mümessillerine yapılması, tebligat yapılacak kimselerin herhangi bir sebeple mutad iş saatlerinde işyerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamayacak bir halde oldukları takdirde tebliğin tüzel kişinin o yerdeki memur ve müstahdemlerinden birine yapılması gerekir.
Davalı şirket olup, hüküm Tebligat Kanunun 21. maddesine göre tebliğ edilmiş ise de; şirket yetkilisinin adreste bulunmama nedeni araştırılıp belgelendirilmemiştir. Bu durumda hükmün Tebligat Yasası ve Tebligat Tüzüğü hükümlerine uygun şekilde tebliğ edildiği kabul edilemez. Hükmün davalı şirkete usulüne uygun olarak tebliğ edilerek tebliğ belgesinin dosyasına konulması, temyiz süresinin beklenilmesi, temyiz olunduğu takdirde temyiz dilekçesinin dosya ile birleştirilmesi, ondan sonra gönderilmesi için dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 09.02.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy