MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Ortaklığın giderilmesi
Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı ortaklığın giderilmesi davasına dair karar, davacı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava, bir adet taşınmazın paydaşlığının giderilmesi istemine ilişkindir. Mahkeme davanın açılmamış sayılmasına karar vermiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya kapsamına, toplanan delillere, mevcut deliller mahkemece takdir edilerek karar verilmiş olmasına ve takdirde de bir isabetsizlik bulunmamasına, göre temyiz eden davacının hükmün esasına ilişkin temyiz itirazları yerinde değildir. Ancak her ne kadar, kendini vekille temsil ettiren davalılar yararına tek vekalet ücreti verilmesi gerekirken yazılı şekilde davalılar lehine ayrı ayrı vekalet ücretine hükmedilmiş olması doğru değil ise de, bu yanlışlığın düzeltilmesi için yeniden yargılama yapılmasında fayda görülmediğinden hüküm fıkrasından “kendini vekille temsil ettiren davalılar lehine ayrı ayrı 600,00 TL vekalet ücretinin davacıdan alınıp davalılara verilmesine” ibaresinin çıkarılarak yerine “kendini vekille temsil ettiren davalılar lehine 600,00 TL vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalılara verilmesine” ibaresinin eklenmek suretiyle hükmün 6100 sayılı HMK.ya 6217 Sayılı Kanunla eklenen geçici 3.madde hükmü gözetilerek HUMK.nun 438.maddesi gereğince düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA ve temyiz harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, 06.12.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.