MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ: Ortaklığın Giderilmesi
Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı ortaklığın giderilmesi davasına dair karar, davacı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava, bankada bulunan murise ait paranın ortaklığının giderilmesi istemine ilişkindir. Mahkemece davanın kabulüne bankada bulunan paranın mirasçılık belgesindeki paylarına göre taraflara dağıtılmasına karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından vekâletnamesindeki yetkiye dayanarak davadan feragat ettiğini bildirilerek temyiz edilmiştir.
HMK 311.maddesine göre davadan feragat davaya son veren taraf işlemlerinden olup maddi anlamda kesin hüküm gibi hukuki sonuç doğurur. Mahkemece bir karar verilip davadan el çekildikten sonra temyiz aşamasında davadan feragat edildiğinden ve bu aşamada dahi feragat hakkında mahkemece bir karar verilmesi gerektiğinden hükmün bozulması gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenle 6100 sayılı yasanın geçici 3.maddesi gereği HUMK 428 maddesi gereğince davacı vekilinin davadan feragat etmesi nedeniyle yerel mahkemece bir karar verilmek üzere hükmün BOZULMASINA, istek halinde peşin alınan temyiz harcının temyiz edene iadesine, 05.03.2012 tarihinde oybirliği ile karar verildi.