MAHKEMESİ: Bursa 2. Sulh Hukuk Mahkemesi
TARİHİ: 03/10/2013
NUMARASI: 2012/842-2013/1858
Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı itirazın iptali davasına dair karar, davalı ve davacı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Dava, kira alacağının tahsili amacıyla başlatılan icra takibine itirazın iptali ve inkar tazminatı istemine ilişkindir. Mahkemece davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı ve davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
1-Dosya kapsamına, toplanan delillere, mevcut deliller mahkemece takdir edilerek karar verilmiş olmasına ve takdirde bir isabetsizlik bulunmamasına göre temyiz eden davacı vekilinin temyiz itirazları yerinde değildir.
2-Davalı vekilinin kötüniyet tazminatına yönelik temyiz itirazlarına gelince; davalı vekilinin cevap dilekçesinde kötüniyet tazminatına karar verilmesine ilişkin talebi bulunmasına rağmen mahkemece verilen kararda bu konuda olumlu olumsuz bir değerlendirme yapılmadığı görülmektedir. İİK.nun 67/2. maddesi uyarınca davalının kötü niyet tazminatı talebine ilişkin olarak bir değerlendirme yapılarak karar verilmesi gerekir.
Hüküm bu nedenle bozulmalıdır.
SONUÇ:Yukarıda 2 no'lu bentte yazılı nedenlerle davalı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile 6100 sayılı HMK.ya 6217 Sayılı Kanunla eklenen geçici 3.madde hükmü gözetilerek HUMK.nın 428.maddesi uyarınca hükmün BOZULMASINA, istek halinde peşin alınan temyiz harcının temyiz edenlere iadesine, 24.12.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.