MAHKEMESİ :İcra Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : İtirazın kaldırılması
İcra mahkemesince verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı karar, davacı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Yargıtay Daireleri ve Hukuk Genel Kurulu, Yasa uyarınca alınması gereken miktarda temyiz harcının temyiz edenden alınmış olup, olmadığını resen inceler. Harçlar Kanununun 32.maddesine göre, yargı işlemlerinden alınacak harçlar ödenmedikçe müteakip işlemler yapılamaz.
Somut olayda,davacı tarafça dava açılırken başvuru harcı yatırıldığına ya da temyiz harcı ve yargıtay temyiz harcı yatırıldığına ilişkin harç makbuzlarına dosya arasında rastlanılmamıştır. Ayrıca davacı tarafın adli yardımdan yararlanıp yararlanmadığı da dosya arasındaki belgelerden anlaşılamamıştır. Davacının adli yardımdan yararlanıp yararlanmadığı araştırılarak yararlanıyor ise buna ilişkin belgelerin dosya arasına konulması,adli yardımdan yararlanmadığının tespiti halinde temyiz harcı ile 492 Sayılı Harçlar Yasasında değişiklik yapan ve 06.06.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5766 Sayılı Kanun’un 11. maddesinin (d) bendi uyarınca Yargıtay temyiz başvurularında 123,60 TL temyiz başvuru harcı alınması gerektiğinden ve temyiz harcı ödenmedikçe temyiz incelemesi yapılamayacağından HUMK. 434/3 maddesi gereğince işlem yapılmak üzere dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 23.09.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy