MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
BİRLEŞEN FETHİYE 2.SULH HUKUK MAHKEMESİNİN 2014/226 ESAS SAYILI
DOSYASI
DAVA TÜRÜ : İtirazın iptali
Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı itirazın iptali davasına dair karar, davacı ve k.davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Asıl ve birleşen dava, kira sözleşmesinden kaynaklanan alacağın tahsili amacıyla başlatılan icra takibine vaki itirazın iptali istemine ilişkindir. Mahkemece, asıl ve birleşen davanın kısmen kabulüne karar verilmiş, hüküm davacı-birleşen davalı vekili tarafından temyiz edilmiş ise de; Davacı-birleşen davalı vekili 20/05/2015 tarihli dilekçesi ile temyizden feragat ettiğini, davalı-birleşen davacı vekili ise, 20/05/2015 tarihli dilekçesi ile birleşen davadan feragat ettiklerini bildirmişlerdir. Dosyada mevcut vekaletnamelerde taraf vekillerinin feragat yetkilerinin olduğu görülmüştür.
1-Davacı-birleşen davalı vekilinin 20/05/2015 tarihli dilekçesi ile temyizden feragat ettiği görüldüğünden vaki feragat sebebiyle temyiz dilekçesinin REDDİNE karar vermek gerekmiştir.
2-Davalı-birleşen davacı vekilinin davadan feragat istemine gelince; 01.10.2011 tarihinde yürürlüğe gören 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 310 ve devamı maddelerine göre feragat kesin hüküm gibi hukuki sonuç doğurur ve hüküm kesinleşinceye kadar her zaman yapılabilir. Bu durumda Mahkemece davalı-birleşen davacının feragati hakkında bir karar verilmek üzere hükmün bozulması gerekmiştir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenle davalı-birleşen davacı vekilinin davadan feragat etmesi nedeniyle yerel mahkemece bir karar verilmek üzere 6100 sayılı HMK.ya 6217 Sayılı Kanunla eklenen geçici 3.madde hükmü gözetilerek HUMK.nın 428.maddesi uyarınca hükmün BOZULMASINA, istek halinde peşin alınan temyiz harcının temyiz edene iadesine, 08/02/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy