(5395 S. K. m. 25)
Hırsızlık suçundan sanık E. Kartal, F. Özden ve M. Çalı haklarında yapılan duruşma sonunda; kamu davasının düşürülmesine ait Oltu Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 21.10.2005 günlü hükmün Yargıtay tetkiki sanıklar savunmanı tarafından istenilmiş olduğundan, dava evrakı C.Başsavcılığından onama isteyen 05.07.2006 günlü tebliğname ile 28.07.2006 gününde Daireye gönderilmekle okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
TÜRK MİLLETİ ADINA
15.07.2005 gününde yürürlüğe giren 5395 ÇKK. nun 25/1 maddesi ve geçici 1/3 maddelerine aykırı olarak duruşmalarda C.Savcısının bulunması giderilme olanağı bulunmadığından bozma sebebi yapılmamıştır.
Sonuç: Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin taktirine göre sanıkların E. Kartal, F. Özden ve M. Çalı savunmanının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddi ile eleştiri dışında usul ve yasaya uygun bulunan hükmün tebliğname gibi ONANMASINA, 12.04.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy