(5237 S. K. m. 168)
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre, suçun sanıklar tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından, diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Sanık S. A.'ın cep telefonunu verdiği kişiyi söyleyerek iadesini sağlaması, yakınanın 09.07.2004 tarihli celsede, yağmalanan para ve cep telefonunun soruşturma aşamasında iade edildiğini belirtmesi karşısında; sanıklar S. O. ve M. Y. hakkında 5237 sayılı TCY'nın 168/1-3 maddesinin uygulanmaması, sanık S. A. hakkında aynı maddenin uygulanması durumunda 5237 sayılı TCY'nın lehine olduğunun gözetilmeyerek yazılı şekilde hüküm kurulması,
Bozmayı gerektirmiş, sanıklar S. O., S. A. ve M. Y. savunmanlarının temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükümlerin açıklanan nedenle isteme aykırı olarak BOZULMASINA, 07.11.2012 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy