(743 S. K. m. 628, 629)
Dava: Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı ortaklığın giderilmesi davacına dair karar mirasçılardan T.Y. tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Dava 1 parça taşınmaz ortaklığının giderilmesi istemine ilişkindir. mahkemece satış suretiyle ortaklığın giderilmesine karar verilmiş ve hüküm mirasçılardan O.Y. tarafından temyiz olunmuştur.
Ortaklığın giderilmesi davalarında tapu paydaşları sağ iseler kendilerinin, ölmüşlerse ibraz ettirilecek veraset belgesi ile belirlenecek mirasçılarının davada yer almaları gerekir.
Olayımızda; Dava konusu taşınmazın tapu maliki A.Y. ölmüş olup mirasçılardan B. oğlu A. çocukları O. ve T.Y.'ın davada yer almadıkları anlaşılmıştır. Yukarıda açıklandığı üzere bu şahısların sağ iseler kendilerinin, ölmüşlerse ibraz ettirilecek veraset belgesi ile belirlenecek mirasçılarının davada yer almalarının temini için hükmün bozulması icap etmiştir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle hükmün BOZULMASINA, bozma nedenine göre sair cihetlerin şimdilik incelenmesine yer olmadığına, istek halinde peşin alınan temyiz harcının temyiz edene iadesine, 7.6.1999 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy