(6570 S. K. m. 7)
Dava: Mahalli Mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı tahliye davasına dair karar davacı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kâğıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Dava iki haklı ihtar nedeniyle kiralananın tahliyesi ve alacak istemine ilişkin olup, mahkemece iki haklı ihtara ilişkin isteğin reddine karar verilmiş, alacak hakkında olumlu olumsuz bir karar verilmemiş, hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.
1- Dosya kapsamına, toplanan delillere ve taraflar arasındaki sözleşmenin özel 6. maddesinde muacceliyet şartı bulunduğundan iki haklı ihtardan söz edilemeyeceğine göre davacının iki haklı ihtara ilişkin davasının reddine dair temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Dava dilekçesinde davacı alacak isteğinde bulunmuş olduğundan iddia ve savunma doğrultusunda deliller toplanıp sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken bu hususta olumlu olumsuz bir karar verilmemiş olması hatalıdır.
Hüküm bu nedenle bozulmalıdır.
Sonuç: Yukarıda birinci bentte yazılı nedenle tahliyeye ilişkin hüküm kısmının ONANMASINA, ikinci bentte yazılı nedenle alacağa ilişkin hüküm kesiminin BOZULMASINA ve onanan kısım için temyiz harcı peşin alındıından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına 11.5.1999 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy