(818 S. K. m. 260) (2004 S. K. m. 269)
Dava: Merciice verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı karar alacaklı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Talep, borçlunun icra takibine rağmen kira borcunu zamanında ödememesi nedeniyle kiralanandan tahliyesine ilişkindir. Merciice talebin reddine karar verilmiş ve karar alacaklı vekili tarafından temyiz olunmuştur.
Borçlu hakkında 11.7.2003 tarihinde başlatılan takipte 15 Mart 2003-15 Haziran 2003 arası üç aylık üç yüz doksan milyon lira kira alacağının tahsili istenmiş, borçlu takibe itiraz etmemiş, duruşmadaki beyanında kira borcunu ödediğini, bir aylık borcu kaldığını, onu da ödeyeceğini bildirerek banka dekontları ibraz etmiştir. Banka dekontlarında ödemelerin hangi aylara ilişkin olduğu hakkında bir açıklama yoktur. Borçlu tarafından karşı çıkılmayan aylık kira yüz otuz milyon lira olup 2003 yılı Ocak ayından itibaren ibraz edilen dekontlarda Mart ayı kirasının ödenmemiş olduğu daha sonra en son yapılan iki yüz milyon liralık ödemeden yüz otuz milyon liralık aylık kiranın mahsubu ile bakiye yetmiş milyon lira eksik ödeme söz konusu olduğundan borçlunun tahliyesine karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile ret kararı verilmesi hatalı olduğundan kararın bozulması icap etmiştir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenle mercii kararının BOZULMASINA ve istek halinde peşin alınan temyiz harcının temyiz edene iadesine 22.3.2004 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy