(4721 S. K. m. 698) (7201 S. K. m. 32)
Dava: Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı paydaşlığın giderilmesi davasına dair karar davalılardan Hacı Ahmet Öztürk tarafından duruşmalı olarak temyiz edilmiş ancak işin niteliği itibariyle duruşmaya tabi olmadığından dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Uyuşmazlık bir adet taşınmazın paydaşlığının giderilmesine ilişkindir. Mahkemece satış suretiyle ortaklığın giderilmesine karar verilmiş, hüküm davalılardan Hacı Ahmet Öztürk tarafından temyiz edilmiştir.
Dava konusu edilen 1301 Ada ve 12 No'lu parselin satışı suretiyle paydaşlığın giderilmesine ilişkin karar temyiz eden davalı Hacı Ahmet Öztürk ile birlikte bir kısım davalılara 7.11.2004 tarihli ilanen tebliğ edilerek temyiz edilmediği belirtilmek suretiyle kesinleştirilmiştir.
Davalı Hacı Ahmet Öztürk vekili temyiz dilekçesinde dava dilekçesinin ve mahkeme kararının usulsüz tebliğ edilmesi nedeniyle davadan 10.5.2005 tarihinde haberdar olduklarını belirterek kararın bozulmasını istemiş ise de, davacı vekilinin temyize cevap dilekçesine ekli Gaziantep Adalet Satış Dairesine ait hesap özetinden davalı Hacı Ahmet Öztürk'ün satış bedelinden hissesine düşen parayı 08.07.1999 tarihinde bankadan çektiği anlaşılmakla davalı karardan 08.07.1999 tarihi itibariyle haberdar olduğuna göre hükmün kendisine tebliği geçersiz olsa bile Tebligat Kanunu'nun 32. maddesi hükmü gereği 7.11.2004 tarihli tebligat geçerli hale gelmiş olup, bu tarih itibariyle 8 günlük temyiz süresi geçtikten sonra verilen temyiz dilekçesinin reddine karar vermek gerekmiştir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle davalının temyiz itirazlarının süre nedeniyle reddine, 25.10.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy